Duyuru ve Haberler

Söz Öncesi Dönem İletişim Becerilerinin Kazandırılmasında Bir Yöntem: Söz Öncesi Milieu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Gelişimsel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (OGEM) tarafından düzenlenen webinar serisinin bu haftaki konuğu, Gazi Üniversitesi Öğrenme Gelişim Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi’nden Prof. Dr. Emine Rüya Özmen olacaktır.

Webinarda, erken çocukluk döneminde iletişim öncesi becerilerin gelişimini desteklemede etkili bir yöntem olan “Söz Öncesi Milieu” yaklaşımı ele alınacaktır. Teorik altyapının yanı sıra uygulamaya dönük stratejilerin de paylaşılacağı bu etkinlik, özel eğitim, çocuk gelişimi ve okul öncesi alanında çalışan tüm profesyoneller için değerli bir öğrenme fırsatı sunmaktadır.

Tarih: 14 Mayıs 2025, Çarşamba Saat: 20.00 Platform: OMÜ UZEM (Çevrim içi) Katılım için afişteki QR kodu kullanabilirsiniz ya da http://mavi.uzem.omu.edu.tr adresinden toplantıya katılabilirsiniz.

Tüm ilgilenen akademisyenleri, öğrencileri ve sahadaki uygulayıcıları etkinliğimize bekliyoruz.

OGEM Engelli Haklarını Konuşuyor: Engelliler ve Hak Temelli Yaklaşım Konferansı

OGEM Engelli Haklarını Konuşuyor: Engelliler ve Hak Temelli Yaklaşım Konferansı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Gelişimsel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (OGEM) ve Engelli Öğrenci Birimi işbirliğiyle, engelli bireylerin hak temelli yaklaşımla desteklenmesine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla “OGEM Engelli Haklarını Konuşuyor: Engelliler ve Hak Temelli Yaklaşım” başlıklı bir konferans düzenlenecektir.

Tarih: 9 Mayıs 2025, Cuma Saat: 09.30 – 12.30 Yer: OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi – Mavi Salon

Etkinlikte, Trakya Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Selda Çağlar konuşmacı olarak yer alacak ve engellilik alanında hak temelli yaklaşımlar üzerine kapsamlı bir sunum gerçekleştirecektir.

Seminerde ayrıca, Samsun Büyükşehir Belediyesi, T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Samsun İl Müdürlüğü ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi tarafından yürütülen iyi uygulama örnekleri paylaşılacaktır.

Ek olarak Engelli Öğrenci Birimi özel gereksinimli katılımcıların konferansa erişilebilirliğini sağlamak için erişilebilirlik masası kuracak, ihtiyaç duyan katılımcılara destek sağlayacaktır.

Bu etkinlik, toplumsal farkındalığı artırmak ve engelli bireylerin toplumsal yaşama tam ve etkin katılımını desteklemek amacıyla düzenlenmektedir. Engelli bireylerin haklarına saygılı, erişilebilir ve kapsayıcı bir üniversite ortamı inşa etme hedefimiz doğrultusunda tüm akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz davetlidir.

Vali Yardımcısı Sayın Şeref Aydın ve Beraberindeki Heyetin OGEM Ziyareti

Samsun Vali Yardımcısı Sayın Şeref Aydın, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Pınar Sümer ve Üniversitemiz Genel Sekreteri Sayın Prof. Dr. Erhan Pancar, beraberindeki heyetle birlikte Gelişimsel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezimizi (OGEM) ziyaret etti. Ziyaret kapsamında merkezimizde yerinde incelemelerde bulunulmuş, Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Emrah Gülboy ve Müdürü Yardımcısı Dr. Uygar Bayrakdar yürütülen çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulunmuş ve olası iş birliği fırsatları üzerine görüş alışverişinde bulunulmuştur.

Vali%201

Vali%202

Vali%203

Vali%204

Vali%205

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Fatma Aydı'ın OGEM Ziyareti

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Fatma Aydın ve Rektör Yardımcımız Sayın ve Prof. Dr. Pınar Sümer Üniversitemiz Gelişimsel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezimizi (OGEM) ziyaret etti. Ziyaret kapsamında merkezimizde yerinde incelemelerde bulunulmuş ve Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Emrah Gülboy ve Müdürü Yardımcısı Dr. Uygar Bayrakdar yürütülen çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulunmuştur.

Rekt%C3%B6r%20ziyareti

Hocamız, TRT Trabzon Radyosu’nda

OMÜ Gelişimsel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Uygar Bayrakdar'dan TRT Trabzon Radyosu’nda Otizm ile ilgili röportaj. 02 Nisan 2025 tarihinde gerçekleştirilen röportajda Dr. Bayrakdar; otizmin sıklığı, eğitsel ve tıbbi tanısı ve aile eğitimi süreçleri ile ilgili soruları cevapladı.

I. OGEM OTİZM SEMPOZYUMU: TANIDAN MÜDAHALEYE OTİZM

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Gelişimsel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen I. OGEM Otizm Sempozyumu, 7 Nisan 2025 tarihinde Samsun’da gerçekleştirildi. “Tanıdan Müdahaleye Otizm” temasıyla düzenlenen sempozyum, Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirildi. Sempozyumun düzenleme kurulu başkanlığını OMÜ Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü öğretim üyesi ve aynı zamanda Gelişimsel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Emrah Gülboy yürüttü.

Sempozyumun açılış konuşmaları, Vali Yardımcısı V. Şeref Aydın, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Kesten, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kemal Gümrükçü, Samsun Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmet Dairesi Başkanı Eyüp Çakır ve OMÜ Gelişimsel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Emrah Gülboy tarafından gerçekleştirildi. Konuşmalarda, otizmin erken tanı ve müdahale süreçlerinin önemi vurgulanırken, toplumda otizme yönelik farkındalığın artırılması gerektiğine dikkat çekildi.

Alanında uzman akademisyenlerin ve deneyim sahibi bireylerin katkı sunduğu sempozyumda, Doç. Dr. Miraç Barış Usta “Otizmli Çocukların Tıbbi Tanılama Süreci”, Hande Gülenç “Otizmli Çocukların Eğitsel Tanılama Süreci” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi. Prof. Dr. Dilek Erbaş ve Prof. Dr. Şerife Yücesoy Özkan, “Olumlu Davranışsal Destek ile Otizmde Dönüşüm: Aileler ve Çocuklar için Uygulamalar” başlıklı sunumlarında otizmli bireylere yönelik etkili müdahaleleri paylaştı. Ayrıca otizm tanılı psikoloji mezunu Sude İkra Canlı, kendi yaşam deneyimlerini katılımcılarla paylaşarak farkındalık çalışmalarına katkı sağladı.

Otizmin görülme sıklığı dünya genelinde ve ülkemizde giderek artmakta; bu durum, otizm konusunda toplumsal duyarlılık ve bilimsel temelli yaklaşımların önemini her geçen gün artırmaktadır. I. OGEM Otizm Sempozyumu, hem bilimsel bilgi alışverişi hem de kamuoyunda farkındalık yaratılması açısından önemli bir platform oluşturmuştur. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Gelişimsel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi öncülüğünde düzenlenen bu etkinliğin, otizm konusunda yapılan çalışmalara yön vermesi ve gelenekselleşerek sürdürülebilir bir farkındalık hareketine dönüşmesi hedeflenmektedir.

I. OGEM OTİZM SEMPOZYUMU: TANIDAN MÜDAHALEYE OTİZM

Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve paydaş kurumların iş birliğiyle düzenlenen I. OGEM Otizm Sempozyumu, otizm spektrum bozukluğu alanında güncel bilimsel bilgileri paylaşmak ve uygulamaya yönelik stratejileri ele almak amacıyla gerçekleştirilecektir.

📅 Tarih: 7 Nisan 2025, Pazartesi 🕘 Saat: 09.30 - 16.00 📍 Yer: Samsun Büyükşehir Belediyesi, Şehit Ömer Halis Demir Kongre Salonu

Bu önemli etkinlikte, otizm konusunda uzman akademisyenler ve saha uzmanları, tanı sürecinden müdahaleye kadar birçok konuyu ele alacaktır.

🎤 Konuşmacılar:

Prof. Dr. Dilek Erbaş (Yeditepe Üniversitesi)

Prof. Dr. Şerife Yücesoy Özkan (Eskişehir Osmangazi Üniversitesi)

Doç. Dr. Miraç Barış Usta (Ondokuz Mayıs Üniversitesi)

Hande Gülenç (Samsun Rehberlik Araştırma Merkezi)

Ayrıca, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Otizmin Renkleri" Resim Yarışması Ödül Töreni de sempozyum kapsamında gerçekleştirilecektir.

İş Birliği Protokolü!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Gelişimsel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Otizm Spektrum Bozukluğu Eğitimi Anabilim Dalı arasında iş birliği protokolü imzalanmıştır. Bu protokol ile özel eğitim alanında akademik ve uygulamalı çalışmaların desteklenmesi amaçlanmaktadır. Bu protokol kapsamında, ortak araştırmalar, eğitim programları ve akademik paylaşımlar gerçekleştirilerek otizm spektrum bozukluğu eğitimi alanındaki bilgi birikimi ve uygulama olanakları artırılacaktır.

%C4%B0%C5%9F%20birli%C4%9Fi%20protokol%C3%BC

Otizmli Çocuklarda Duygusal Çöküş!

Otizmli çocuklarda duygusal çöküşü konuşmak üzere, 13 Mart 2025 Cuma günü saat 20.00’de düzenlediğimiz çevrimiçi seminere davetlisiniz!

Konuşmacı: Prof. Dr. Sezgin Vuran (Anadolu Üniversitesi)

Otizmli çocuklara dair farkındalığı artırmak ve ailelere destek olmak adına gerçekleştireceğimiz bu etkinlikte, otizmli çocukların davranışları ve müdahale yöntemleri üzerine kapsamlı bilgiler paylaşılacaktır.

Katılım için: QR kodunu tarayabilir veya salon1.uzem.omu.edu.tr adresini kullanabilirsiniz.

Hepinizi bekliyoruz!

Sezgin%20Vuran

DOWN SENDROMLU ÇOCUK VE AİLELERİNİ GÜÇLENDİRMEK!

Erken müdahale uygulamalarında mesleki gelişim standartlarını konuşmak üzere, 21 Mart 2025 Cuma günü saat 20.00’de düzenlediğimiz çevrimiçi seminere davetlisiniz!

Konuşmacı: Doç. Dr. Gözde TOMRİS (Eskişehir Osmangazi Üniversitesi)

Down sendromlu çocuklara dair farkındalığı artırmak ve ailelere destek olmak adına gerçekleştireceğimiz bu etkinlikte, erken müdahale yaklaşımları ve mesleki gelişim standartları üzerine kapsamlı bilgiler paylaşılacaktır.

Katılım için: QR kodunu tarayabilir veya salon1.uzem.omu.edu.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Hepinizi bekliyoruz!

2022-2023 Yılı kayıtlarımız başlamıştır

Doç. Dr. Cevriye Ergül hocamızın sunumuyla gerçekleştirilen Erken Okuryazarlık Testi Uygulayıcı Eğitimi 27.04.2019 merkezimizde yapılmıştır.

Doç. Dr. Cevriye Ergül hocamızın sunumuyla gerçekleştirilen Hızlı İsimlendirme Testi Uygulayıcı Eğitimi 27.04.2019 merkezimizde yapılmıştır.

Doç. Dr. Cevriye Ergül hocamızın sunumuyla gerçekleştirilen Çalışma Belleği Ölçeği Uygulayıcı Eğitimi 28.04.2019 kurumumuzda yapılmıştır.

Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) engelsiz üniversite çalışmaları karşılığını bulmaya başladı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı tarafından düzenlenen “Yükseköğretimde Engelsiz Ufuklar Çalıştayı ve 2019 Yılı Engelsiz Üniversite Ödül Töreni”nde OMÜ, 7 biriminin “Mekanda Erişebilirlik” kategorisini temsil eden turuncu bayrağı almaya hak kazanmasıyla en çok bayrak alan üniversiteler sıralamasında 6. oldu. Ayrıca OMÜ’nün 3 birimi de “Mekânda Erişilebiliklik Bayrağı Almaya Aday” ödülünün de sahibi oldu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ve YÖK üyelerinin katıldığı ödül töreninde OMÜ’ye verilen ödülleri Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran aldı.

“Mekanda Erişebilirlik” kategorisininde turuncu bayrak alan birimler; Diş Hekimliği Fakültesi, Onkoloji Hastanesi, Gelişimsel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Merkez Kütüphane, Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (Tıp Fakültesi Hastanesi) oldu. “Mekânda Erişilebilirlik Bayrağı Almaya Aday” ödülü alan birimlerse Mühendislik Fakültesi, Eğitim Fakültesi ve Bafra İşletme Fakültesi olarak belirlendi.

YÖK’ün, engelli öğrencilerin eğitim- öğretim, sosyal ve kültürel faaliyetlere katılabilmesi için gerekli uygulamaların, alt yapının ve donanımların sağlanması ve üniversitelerde engelsiz bir ekosistemin oluşturulmasını teşvik etmek üzere verdiği “Engelsiz Üniversite Ödülleri” için 81 yükseköğretim kurumundan 653 başvuru yapıldı. Törende 28 farklı üniversiteye toplamda 126 bayrak ödülü verildi.

[http://www.omu.edu.tr/tr/icerik/omuye-engelsiz-universite-odulu]()

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Kayıtlarımız Başlamıştır.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Gelişimsel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünde yapılan devir teslim töreniyle Dr. Öğr. Üyesi Emrah Gülboy, Dr. Öğr. Üyesi Murat Vural’dan müdürlük görevini devraldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Kesten, Müdürlüğün gelişimi adına göstermiş olduğu hizmetlerden dolayı eski Müdür Dr. Öğr. Üyesi Murat Vural’a teşekkür etti. Müdürlük görevini üstlenen Dr. Öğr. Üyesi Emrah Gülboy’a da yeni görevinde başarılar diledi.

Tören, çiçek takdimi ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından tamamlandı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında özel eğitimde sözde bilimi konuşmak üzere Prof. Dr. Şerife YÜCESOY ÖZKAN hocamız konuğumuz olacaktır. Etkinliğimize herkes davetlidir. Erişim Linki: http://salon1.uzem.omu.edu.tr

Üniversitemiz Okul Öncesi Eğitmi Uygulama ve Araştırma Merkezinin konuğu olarak Gelişimsel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (OGEM) Müdür Yardımcısı Dr. Uygar BAYRAKDAR, erken çocukluk döneminde özel eğitimle ilgili yaklaşımlar ve uygulamalar hakkında konferans verecektir.

📅 Tarih: 19 Aralık 2024, Perşembe 🕥 Saat: 10.30 📍 Yer: Ondokuz Mayıs Üniversitesi ğitim Fakültesi, A Blok Konferans Salonu

Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası (2025) kapsamında, Gelişimsel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (OGEM) olarak düzenlediğimiz etkinlik Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Görme Engellilerin Eğitimi A.B.D. başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa DOĞUŞ'un sunumuyla gerçekleşti.

📅 Tarih: 14 Ocak 2025, Pazartesi 🕥 Saat: 20.00 📍 Yer: WEBİNAR!

WhatsApp%20Image%202025-01-06%20at%2015.54.37

2025 Bahar Dönemi Web Seminerleri Başlıyor!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Gelişimsel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (OGEM) tarafından düzenlenen "Özel Eğitimde Güncel Konular Konuşuluyor" adlı web seminerleri 2025 Bahar dönemi ile başlıyor. Bu seminerler, özel eğitim alanında önemli gelişmeleri ve uygulamaları tartışmaya açıyor.

Ocak-Mayıs ayları arasında gerçekleşecek olan seminerlerde alanında uzman akademisyenler, erken çocukluk eğitimi, otizm, dil becerileri ve engellilerle ilgili önemli konuları ele alacaklar. Katılım için etkinliklerin QR kodlarını kullanabilirsiniz.

Seminer Takvimi:

Ocak: Erken Çocukluk Eğitiminde Uygulamalı Davranış Analizi (Prof. Dr. Bülbin SUCUOĞLU) Şubat: En Az Tehlikeli Varsayım ve Öğretmenler İçin Doğurgular (Prof. Dr. Elif Tekin İFTAR) Mart: Otizmi Bireylerde Duygusal Çöküş (Prof. Dr. Sezgin VURAN) Nisan: Otizmin Göz İzleme Teknolojileri ve Açıklanabilir Yapay Zeka Uygulamaları ile Tespiti (Prof. Dr. Selda ÖZDEMİR) Mayıs: Söz Öncesi Dönem İletişim Becerilerinin Kazandırılmasında Bir Yöntem: Söz Öncesi Milyieu (Prof. Dr. Rüya GÜZEL ÖZMEN) Mayıs: Engellilere ve Hak Temelli Yaklaşım (Prof. Dr. Selda ÇAĞLAR) Etkinlikler çevrimiçi olarak düzenlenecektir.

OGEM_Genel-min%20%281%29

Erken Çocukluk Eğitiminde Uygulamalı Davranış Analizi (UDA) Semineri

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Gelişimsel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (OGEM) tarafından düzenlenen "Özel Eğitimde Güncel Konular Konuşuluyor" webinar serimizin ilk etkinliğine davetlisiniz!

Konuşmacı: Prof. Dr. Bülbin SUCUOĞLU (Hacettepe Üniversitesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi ABD Emekli Öğretim Üyesi)

Konu: Erken Çocukluk Eğitiminde Uygulamalı Davranış Analizi (UDA)

Tarih ve Saat: 21 Ocak 2025, Salı - 20:00

Etkinlik çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir. Katılım için afişteki QR kodunu tarayabilir ya da salon1.uzem.omu.edu.tr adresinden etkinlik sayfasına ulaşabilirsiniz.

Bu önemli seminere katılarak erken çocukluk eğitiminde uygulamalı davranış analizinin önemi ve uygulama alanları hakkında bilgi edinme fırsatını kaçırmayın!

Ailelerin Özel Gereksinimli Çocuklarını Kabul Sürecine Işık Tutacak TÜBİTAK Projesi Başlatıldı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi bünyesinde önemli bir araştırma projesi hayata geçirildi. TÜBİTAK 1001 programı kapsamında desteklenen "Ailelerin Özel Gereksinimli Çocuklarını Kabul Sürecinin ve Bu Süreci Etkileyen Değişkenlerin Boylamsal Olarak İncelenmesi" başlıklı proje, özel gereksinimli bireylerin ailelerinin yaşadığı kabul sürecine ilişkin derinlemesine bir analiz yapmayı hedefliyor. IMG_7839

Proje, Doç. Dr. Meryem Vural Batık'ın yürütücülüğünde, alanında uzman bir ekip tarafından yürütülüyor. Araştırmacı kadrosunda Doç. Dr. Salih Rakap, Doç. Dr. Burak Aydın, Prof. Dr. Koray Karabekiroğlu, Dr. Öğr. Üyesi Sinan Kalkan, Dr. Öğr. Üyesi Emrah Gülboy, Öğr. Gör. Dr. Uygar Bayrakdar ve Dr. Necla Afyonkale Talay gibi değerli isimler yer alıyor.

Proje kapsamında, özel gereksinimli çocukların aileleriyle birlikte bu süreçte yaşadıkları deneyimlerin boylamsal bir perspektifle ele alınması planlanıyor. Çocukların gelişimsel takipleri, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Gelişimsel Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (OGEM) başlamıştır.

Bu çalışma, ailelerin özel gereksinimli çocuklarına uyum sağlama süreçlerini daha iyi anlamayı ve bu süreci etkileyen sosyal, duygusal ve çevresel faktörleri ortaya koymayı amaçlıyor. Elde edilecek sonuçların, ailelerin yaşadığı zorluklara yönelik çözüm önerileri geliştirilmesine katkı sağlayacağı öngörülüyor.

Proje ekibi, bu kapsamlı çalışmanın hem bilimsel literatüre önemli katkılar sunacağını hem de özel gereksinimli bireyler ve ailelerine yönelik hizmetlerin geliştirilmesine ışık tutacağını belirtiyor.

TÜBİTAK'ın desteğiyle yürütülen bu değerli araştırma, özel gereksinimli bireylerin yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen çalışmalara öncülük etme potansiyeli taşıyor.

En Az Tehlikeli Varsayım ve Öğretmenler için Doğurguları Semineri

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Gelişimsel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (OGEM) tarafından düzenlenen "Özel Eğitimde Güncel Konular Konuşuluyor" webinar serimizin ikinci etkinliğine davetlisiniz!

Konuşmacı: Prof. Dr. Elif TEKİN İFTAR (Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsü Öğretim Üyesi)

Konu: En Az Tehlikeli Varsayım ve Öğretmenler için Doğurguları

Tarih ve Saat: 18 Şubat 2025, Salı - 20:00

Etkinlik çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir. Katılım için afişteki QR kodunu tarayabilir ya da salon1.uzem.omu.edu.tr adresinden etkinlik sayfasına ulaşabilirsiniz.

II. Ulusal Otizm Eylem Planı Kapsamında Otizm İl İzleme ve Değerlendirme Komisyonu OGEM'de bir araya geldi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Samsun İl Müdürlüğü, OMÜ Tıp Fakültesi, Samsun Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Birimi, Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü ve ilgili STK'ların katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, otizm farkındalığını artırmaya yönelik çalışmalar planlandı. Otizmli bireylerin yaşam kalitesini yükseltmek ve toplumsal farkındalığı artırmak için hep birlikte çalışmaya devam ediyoruz.

Çocuk Değerlendirme Odamız Hizmete Hazır!

Ogem’de çocukların gelişimsel değerlendirme süreçlerini desteklemek için özel olarak hazırladığımız değerlendirme odamız kullanıma hazır! Çocuk dostu, rahat ve güvenli bir ortam sunarak onların gelişimlerini en iyi şekilde gözlemlemeyi hedefliyoruz.

Burada çocuklarımızın bireysel ihtiyaçlarını anlamak, güçlü yönlerini keşfetmek ve en uygun destekleri sağlamak için çalışıyoruz.